
DirectAdmin, hosting hizmeti alan kullanıcıların, sunucularını kolaylıkla yönetebilmelerini sağlayan, en kolay, en hızlı ve en ucuz kontrol panellerinden biridir.
Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğundan DirectAdmin’i kullanmak için teknoloji konusunda bilgili olmanız gerekmez.
DirectAdmin’in Özellikleri
Yönetici, kullanıcı ve satıcı (bayi) olmak üzere birden fazla erişim düzeyini destekleyen DirectAdmin;
⦁ dahili anti-spam araçları
⦁ her bir kaynağın kullanım istatistikleri
⦁ DNS yönetimi,
⦁ veritabanı oluşturma ve yönetimi,
⦁ bayi hesabı oluşturma ve yönetimi,
⦁ yedekleme
⦁ dosya yönetimi gibi birçok seçenek ve özelliğe sahiptir.
Mümkün olan en yüksek hızda çalışabilecek kontrol paneli olarak tasarlanan DirectAdmin, kaynaktan yapılanma sayesinde çeşitli yazılım kurulumlarıyla genişletilebilir.
DirectAdmin, çökmelerin otomatik olarak kurtarılmasını sağlar. Ayrıca Linux tabanlı yüzlerce web sitesini yönetmenizi mümkün kılar ve build komutu ile CustomBuild kullanımını ve yapılandırmasını kolaylaştırır.
Apache, Nginx, LiteSpeed, Snove Open LiteSpeed ve Open LiteSpeed, MariaDB, ModSecurity, MySQL, ClamAV, Exim, Dovecot, SpamAssassin, SpamD, ProFTPD ve PureFTPD için destek sunmaktadır. Php 7 ile de uyumludur.
DirectAdmin, genellikle cPanel’den çok daha az bellek alanı kullanarak çalışır ve maliyet açısından daha avantajlıdır. cPanel’le karşılaştırıldığında her ikisinin de modern ve kullanıcı dostu olduğu, sunucu ve domain yönetimini oldukça kolaylaştırdığı söylenebilir.
Hosting Kontrol panellerini karşılaştırmak için ” Cpanel vs DirectAdmin vs Plesk” içeriğimize göz atabilirsiniz.

Özetle; DirectAdmin, çok müşterili kurulum desteği de dahil olmak üzere bir kontrol panelinden beklediğiniz tüm temel özelliklere sahiptir.
Sistem kaynaklarını minimum düzeyde kullanacak şekilde çalışan DirectAdmin, sınırsız domain desteği ve düzenli güncellemeler sunan işlevsel, kullanımı kolay ve uzun vadede oyunda kalabilecek bir yazılım olarak popülerliğinin giderek artıracağının sinyallerini veriyor.
Aşağıdaki listede DirectAdmin’in kullanıcı düzeyi erişim için sunduğu özellikleri daha detaylı görebilirsiniz:
⦁ E-posta Yönetimi

Kullanıcılar POP/IMAP hesapları, catch-all e-mail adresleri, forwarders, mail listeleri, otomatik yanıtlayıcı ve webmail oluşturabilir.
Filtreler, kullanıcıların gelen mailleri domain, anahtar sözcük ve boyuta göre engellemesine olanak tanır. Yetişkin Filtresi de mevcuttur.
⦁ FTP Yönetimi

Kullanıcılar FTP hesapları oluşturabilir ve her hesap için dizin izinleri ayarlayabilir. Anonim FTP de desteklenmektedir.
⦁ DNS Menüsü

Kullanıcılar kayıt ekleyebilir, kaldırabilir, MX ayarlarını değiştirebilir ve tam DNS kontrolüyle yapılabilen her şeyi yapabilir.
⦁ İstatistikler Menüsü

Kullanıcıların hesapları hakkında her tür istatistiğe sahip olması mümkündür. Daha gelişmiş seçenekler ve Webalizer da bunlara dahildir.
⦁ Subdomains Menüsü

Kullanıcılar subdomain oluşturabilir, silebilir, listeleyebilir. Ayrıca kullanıcılar subdomain istatistiklerini de görebilir.
⦁ Dosya Yöneticisi

DirectAdmin bir web sitesi oluşturmak ve sürdürmek için gereken her özelliği içeren, FTP’ye alternatif, hızlı ve kullanıcı dostu bir dosya yöneticisine sahiptir.
⦁ MySQL Veritabanları

Kullanıcılar bu menüden MySQL veritabanlarını kolayca oluşturabilir, değiştirebilir ve silebilir.
⦁ Site Yedeklemesi

Kullanıcılar istedikleri verileri yedekleyebilir ve geri yükleyebilir.
⦁ Hata Sayfaları

Kullanıcılar 401, 403, 404 ve 500 hata kodları için özel mesajlar ve çıktılar oluşturabilir.
⦁ Directory (Dizin) Şifre Koruması
Kullanıcılar, herhangi bir dizini kullanıcı adı ve şifreyle koruyabilirler.
⦁ PHP Seçici
İstemcinin, hangi PHP sürümünün .php uzantısıyla ilişkilendirileceğini seçmesine izin verir.
⦁ Gelişmiş Araçlar

Kullanıcılar SSL sertifikaları kurabilir, sunucu bilgilerini ve yüklü perl modüllerini görüntüleyebilir,cron jobs, mime türlerini ve apache işleyicilerini ayarlayabilir, site yönlendirme yapabilir ve domain işaretleyicilerini (pointers) etkinleştirebilir.