En İyi WooCommerce Temaları

En İyi WooCommerce Temaları

Çok sayıda tema seçeneği arasında kararsız kalanlar buraya! Bugün WordPress ile oluşturulmuş e-ticaret siteleri için; en iyi WooCommerce temaları listemizle karşınızdayız. Bilindiği üzere WordPress’te online mağaza oluşturmak için kullanabileceğiniz en popüler e-ticaret eklentisi olan WooCommerce, herhangi bir kodlama bilgisine sahip olmadan online ürün satışı yapmak isteyenlerin en büyük yardımcısı.

WooCommerce Teması Nasıl Seçilir?

Woocommerce teması ifadesi; WordPress ile hazırlanmış temalar arasında WooCommerce uyumu bulunan temaları ima ediyor. WooCommerce eklentisine göre tasarlanmamış olan temalarla ürün satışı yapmaya kalkmak tema ve eklentiler arasında çakışmalara neden olabiliyor ve siteniz çökebiliyor.

Bu nedenle WooCommerce ile oluşturduğunuz web siteniz için tema seçerken; favori WordPress eklentileriniz ile sorunsuz çalışabilen, SEO dostu, mobil uyumlu, sürükle -bırak sayfa oluşturucu özelliği olan temaları seçmeniz öneriliyor.

Ayrıca daha fazla ürün kategorisini listeleyebilmeniz için mega menü içeren ve yorumlarda, derecelendirmelerde WooCommerce ile entegresi konusunda memnuniyet oluşturmuş olanları tercih etmeniz de önemli.

Genellikle temaların kaliteli müşteri desteği sunuyor olması satın alma kararını en çok etkileyen kriterlerden biri. Ücretsiz temalarda müşteri desteği olmadığından en azından aktif forumları olan temalar tavsiye ediliyor.

WooCommerce teması seçerken demolarını incelemeniz, başlangıçta ücretsiz bir tema istiyor olsanız da sonradan premium’a geçmek isteyebileceğiniz için ücretli versiyonların özelliklerini de göz önünde bulundurmanız mantıklı olacaktır.

Son Zamanların En İyi WooCommerce Temaları

WooCommerce mağazanız için gerekli olan çoğu detaya sahip olsa da hız, SEO desteği, etkileyici efektler ve animasyonlu alışveriş sepeti simgeleri gibi özelliklere sahip temalarla desteklendiğinde; kullanıcı deneyimini, Google sıralamanızı ve satışlarınızı artırabilir.

1-Flatsome

Flatsome, En İyi WooCommerce Temaları

Hız ve e-ticaret odaklı Flatsome, ThemeForest’ta en çok satan WooCommerce temalarından biri . Tek tıklamayla yüklenen demolarında her sektöre uyan online mağaza tasarımları bulmanız mümkün.

Flatsome, ürün sayfalarınızın her biri üzerinde tümüyle kontrol sahibi olmanız için özel bir “ürün sayfası oluşturucu” (Product Page Builder) içeriyor. Böylece aynı sayfa formatını her ürün sayfasında kullanmak zorunda kalmıyorsunuz.

Geniş kütüphanesi ve canlı önizleme özelliğine sahip sayfa oluşturucusu ile videolar, Instagram gönderileri, geri sayım sayaçları, galeriler, bölmeler, butonlar dahil her tür ögeyi siteye eklemek mümkün.

Etkileyici kullanıcı deneyimi ile süper hızlı web siteleri oluşturmak için gereken tüm araçlara sahip olan Flatsome; WooCommerce dışında aralarında Yoast Breadcrumbs, Ubermenu ve Sensei’nin de bulunduğu pek çok eklentinin entegrasyonunu da destekliyor.

2-Hestia

Hestia, WooCommerce Teması

Elementor, Beaver Builder ve SiteOrigin gibi en popüler sayfa oluşturucular ile uyumlu olan Hestia’nın ücretsiz versiyonu, tek sayfalık tasarıma; modern bir e-ticaret sitesini sığdırabilir!

Girişimciler, küçük işletmeler ve freelance çalışanlar için biçilmiş kaftan olan Hestia; yüksek dönüşüm oranları için tasarlanmasının yanı sıra Elementor, Flat Parallax Slider, Photo Gallery ve Travel Map entegrelerini destekliyor.

Google’ın sitenizi seveceği şekilde SEO’ya hazır bir yapıya, temiz, optimize edilmiş kodlamaya ve mağazanız için blog sayfasına sahip Hestia, premium versiyonunda şık fiyatlandırma tabloları ve call-to-action butonları gibi ek özellikler barındırıyor.

3-Neve

Neve, Ücretsiz WooCommerce temaları

NEVE’nin ön plana çıkmasının en önemli nedeni ücretsiz e-ticaret temaları arasında “hız” kriteri için çıtayı oldukça yükseltmiş olması. CDN ağı ya da önbellek eklentisi olmaksızın yapılan hız testlerinde, Google PageSpeed Insights, GTmetrix ve Pingdom’dan 100 puan almayı başaran Neve, neredeyse yarım saniyede yüklenen sayfalara sahip olmanızı sağlayabiliyor.

Kullanıma hazır 80’den fazla demosu ve karmaşadan uzak temiz tasarımları ile Neve, header ve footer bölümlerini sürükle bırak işleviyle özelleştirme seçenekleri sunuyor.

4-Porto

Porto, en iyi e-ticaret temaları

Porto; en iyi WooCommerce temaları arasında yerini sağlamlaştıran; sürükle – bırak işlevi, eksiksiz kütüphanesi, AJAX araması, portföy ve geri sayım alanı gibi tonlarca özelliğe sahip hızlı ve SEO dostu bir WooCommerce teması.

Çok amaçlı temalarına ek olarak, 35’ten fazla e-ticaret teması sunan Porto; WPML, Yoast, Contact Form 7, JetPack, Slider Revolution, bbPress, BuddyPress, WP super cache, WP GDPR Compliance, Orbit Fox, and HubSpot All-In-One Marketing ile uyumlu.

5-Sparkling

Sparkling, ücretsiz e-ticaret teması

Sparkling, içeriğinize nefes aldıracak boş alanlara sahip basit, ücretsiz ve duyarlı (responsive) bir WooCommerce teması. SEO dostu Sparkling; bloğunda e-kitap, online kurs ve yazılımlar satmak isteyenler ve sağlık, fitness, eğitim, finans, iş, seyahat, web tasarımı gibi nişlerdeki kişisel ve kurumsal web siteleri için rahatlıkla tercih edilebilir.

Sparkling; Gravity Forms, Contact Form 7, SEO by Yoast ve W3 Total Cache gibi popüler eklentilerle uyumlu.

6-WoodMart

WoodMart,  e-ticaret sitesi kurmak

WoodMart, farklı türlerdeki mağazalara uyarlanabilen, retina -ready görüntü kalitesine sahip, duyarlı bir e-ticaret teması. WoodMart; sayfayı yeniden yüklemek zorunda kalmadan sayfanın güncellenmesine izin veren Ajax, otomatik tamamlama özelliği bulunan arama çubuğu ve gelişmiş filtreleme dahil kullanıcı deneyimini önemseyen detaylarla dolu.

WooCommerce, Revolution Slider, WPBakery, WPML, MailChimp gibi birçok popüler eklenti için entegrasyon sunan WoodMart’ın, 60’tan fazla demosu ile e-ticaret sitesi kurmak son derece kolay.

7-XStore

XStore, seo dostu e-ticaret teması

90’dan fazla demosu, etkileyici slider’lar, paralaks efekti ve sürükle – bırak özelliği ile X-Store; fark yaratmanız için tasarlanmış minimalist ama etkileyici efektleriyle ünlü popüler ve SEO dostu bir e-ticaret teması.

Web sitelerinin tasarımlarında estetik dokunuşları sevenler, online satış sitesi oluşturabilmek için ihtiyaç duyulan her şeye sahip olan X-Store’u da sevecektir. Müşterilerinizin web sitenize girer girmez etkilenmesini istiyorsanız, X-Store’un spa, niche market, organic cosmetics gibi demolarına göz atmanızda yarar var.

8-Shopkeeper

Shopkeeper, WooCommerce Temaları Nasıl Yüklenir?

Shopkeeper; sürükle – bırak arayüzü, YouTube videolarının ürün sayfası galerisinde desteklenmesi, ürün görseli yakınlaştırma gibi güzellikler içeren; etkileyici ve sorunsuz bir WordPress teması.

Bloging’in (şirketlerin, web sitelerinin bloglarında düzenli olarak makaleler yayımlayarak trafik çekmeye çalışması) önemini kavraması; Shopkeeper’ı diğer WooCommerce temalarından ayıran en önemli özelliklerden. Potansiyel müşterilerin kazanılmasını ve Google tarafından markanın otorite olarak algılanmasını sağlayan blogging için Shopkeeper, WooCommerce temaları arasındaki en iyi blog tasarımlarını sunmayı başarıyor.

WooCommerce dışında EasyCart, WPBakery ve WPML gibi çok sayıda eklenti ile de uyumlu.

WooCommerce Temaları Nasıl Yüklenir?

WooCommerce ile uyumlu bir temayı yüklemek, herhangi bir WordPress teması yüklemekten aslında farklı değildir:

  • Öncelikle WordPress ile oluşturduğunuz sitenize seçtiğiniz temayı kurmalısınız.

WordPress ile nasıl site oluşturulduğunu bilmiyorsanız, WordPress Nedir? adlı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

  • WordPress siteniz hazırsa, yukarıdaki önerilerimizi ve tema tanıtımlarımızı da dikkate alarak hangi temayı kullanacağınıza dair kararınızı netleştirmelisiniz.

Ücretsiz WooCommerce temaları için WordPress Theme Library, WooCommerce, ThemeIsle, Colorlib, JustFreeThemes gibi siteleri inceleyebilirsiniz.

Premium WooCommerce temaları için; ThemeIsle, ThemeForest, WooCommerce, ThemeFuse, Template Monster, Elegant Themes, Theme Junkie, StudioPress ve YITH’e bakabilirsiniz.

  • Karar verdiğinizde WordPress kontrol panelinizden Görünüm > Temalar ekranına gidip yeni ekle butonu ile “Tema ara” yazan arama çubuğu aracılığıyla temanızı bulup kurulumunu sağlamalı ve etkinleştirmelisiniz. Premium bir tema kullanıyorsanız ZIP dosyasını bu alana yükleyebilirsiniz.

WordPress panelinde soldaki menüden Görünüm > Özelleştir sekmeleri ile temanızda neleri değiştirebileceğinizi görebilirsiniz. Logo yüklemek, yazı tiplerini ayarlamak ve ana sayfanıza banner eklemek gibi ayarlamaları buradan yapabilirsiniz.

  • Temayı yükledikten sonraki ikinci adım elbette ki WooCommerce’i yüklemek. Bunun için WordPress kontrol panelinde Eklentiler > Yeni Ekle’ye tıklayınız. Arama çubuğuna “WooCommerce” yazıp WooCommerce’i yükleyiniz.

WooCommerce hakkında detaylı bilgi almak isterseniz WooCommerce Nedir? adlı yazımıza göz atmanızı öneririz.

WooCommerce’i etkinleştirdikten sonra, tüm ayarlarınızı en baştan yapabilmeniz için yeni bir sayfa açılacaktır. Adres ve satmayı planladığınız ürünler gibi bilgilerini girmeniz gereken bu sayfadan sonra, ödemeler, nakliye, vergiler gibi detayları ayarlayabilirsiniz.

  • Son olarak, ürünlerinizi girebilmeniz için temanızın sahip olduğu demolardan; mağazanız için tercih ettiğinizi eklemeniz yeterli.

WordPress’e özgü sunucu yapılandırmalarıyla hızlı yüklenen sayfalar ve yüksek güvenlik özellikleri sunan WordPress Hosting paketlerimize göz atmayı unutmayın!

Özet

  • Küçük çaplı bir e-ticaret sitesi için en iyi ücretsiz WooCommerce temalarından birini seçmeniz maliyetleri azaltmanız anlamına gelecektir. Bunun için Hestia ya da Sparkling’i tercih edebilirsiniz.
  • Hızlı yüklenen sayfalar konusunda takıntılıysanız Neve, şaşırtıcı hız puanları ile sizi memnun edecektir.
  • Güçlü kodlama ve müşteri desteği ile ücretsiz temalardan ayrılan premium temaları tercih edecekseniz; Flatsome, Porto, WoodMart, Shopkeeper ve X-Store beklentilerinizi karşılayacaktır.

En iyi WooCommerce temaları arasında seçiminizi yaptıysanız, e-ticaret sitenizin başarısı için; güncel blog yazılarımızı takip etmeyi unutmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir