Web Tasarımı İçin Kullanılan Programlar

Web Tasarımı İçin Kullanılan Programlar

Son yıllarda web tasarımı için kullanılan programlar; kodlama bilgisine duyulan ihtiyacı azaltma eğiliminde. Bu eğilim sayesinde deneyimli ya da deneyimsiz herkesin dakikalar içinde dilediği gibi web siteleri oluşturması kolaylaşıyor.

Düzgün planlanmış ve iyi tasarlanmış bir web sitesi, yüksek trafik ve daha iyi bir dönüşüm oranı sağlayabilir. Bu nedenle web tasarımı için kullanılan araçlar özellikle sorunsuz kullanıcı deneyimi hedeflendiğinde detaylara hakim olunmasını sağlamalıdır.

Peki başarılı bir web sitesi için web tasarım yazılımları ve platformları ile bir web geliştiricisinin sunabileceği profesyonellikte siteler elde edilebilir mi? Bu sorunun cevabı, elbette ki kullanılan tasarım aracına, kişinin deneyimine ve bütçesine göre şekillenecektir.

Web Tasarımı Programı Nedir?

Web tasarım programları bir web sitesinin nasıl görüneceğini tasarlamak ve ihtiyaç duyulan öğeleri web sitesine eklemeyi kolaylaştırmak için kullanılan araçlardır. Adobe ürünleri gibi yazlımlar, WordPress gibi içerik yönetim sistemleri ve Wix gibi platformlar bu nedenle topluca “Web Design Tools” olarak sınıflandırılmaktadır.

Web tasarım araçlarının neredeyse tüm süreci otomatikleştirme yeteneğine sahip olması herkesin hayali olsa da bazı araçlar metin editörleri ile satır satır web sitesi oluşturmaya yönelik hazırlanmıştır. Bunlar daha çok web geliştiricileri ve yazılımcılara yöneliktir.

Kodlama eğitimi alanlar ve web sitesi oluşturma deneyimi olanlar, daha yüksek özelleştirme potansiyeline sahip bu tip kod tabanlı araçlara yönelmek isteyebilir. PHP, HTML veya CSS bilgisi elbette ki benzersiz özelleştirmeler yapılmasına yol açar.

Kodlama bilmeyenler için geliştirilen bazı web tasarım araçları bir arayüzle bağlantıları, metinleri ve resimleri bir poster tasarlıyormuşsunuz gibi sürükleyip bırakmanıza olanak tanır. Sürükle ve bırak özellikli tasarım araçları, kısa sürede çarpıcı web siteleri oluşturmanızı sağlar.

Şimdi ihtiyaçlarınıza en uygun web tasarım aracına karar vermenize yardımcı olması için listemize geçebiliriz:

Mobirise

web tasarım programları, Web tasarım araçları, web tasarım platformları, Mobirise
Mobirise, çevrimdışı modda web sitesinizi oluşturma olanağı sunar.

Mobirise hem kişisel hem de ticari kullanım için ücretsiz bir web tasarım yazılımıdır. Windows ve Mac platformlarını destekler. Sürükle ve bırak arayüzü ile teknik beceri gerekmeden mobil uyumlu web siteleri oluşturmanızı sağlar.

Artıları

  • Profesyonel kodlayıcılar için prototip oluşturma hızı, web sitesi oluşturma sürecini hızlandırır.
  • Deneyimi olmayanlar da kolaylıkla kullanılabilir.
  • Farklı temalardan blokları birleştirmenize olanak tanır.
  • Web sitesi bloklarının çeşitliliği seçim yapma özgürlüğü sunar.
  • Şablonlar Bootstrap 3 ve Bootstrap 4’e dayalıdır.
  • Sitenizi her yerde barındırabilirsiniz (yerel bir sürücü, Google Cloud, GitHub, FTP veya Amazon S3…)
  • 800’den fazla Google yazı tipi sunar ve ücretsiz kaliteli simgeler kullanmanıza olanak tanır.

Eksileri

  • Dokümantasyon ve desteğin yetersizliği konusunda eleştiriler söz konusudur.
  • Yazılım güncellemeleri manuel olarak yüklenebilmektedir.

Kimler Kullanabilir?

Kodlama ve programlamaya çok aşina olmayanlar kadar profesyoneller için de uygundur. Küçük ve orta ölçekli web siteleri, açılış sayfaları, cv ve portföyler için idealdir.


RapidWeaver

web tasarım programları, Web tasarım araçları, web tasarım platformları, RapidWeaver
RapidWeaver’ın Health Check özelliği, görsel alt etiketleri gibi ayrıntıları kaçırmamanız için oldukça işlevseldir.

Mac için tasarlanmış, kolaylıkla web sitesi oluşturmanıza olanak tanıyan bir yazılımdır. Yerleşik, özelleştirilebilir, SEO uyumlu temalara sahiptir ancak topluluk odaklı bir yazılım olduğundan çok daha fazlasını bulabilirsiniz.

RapidWeaver’ın Simulate modu, düzenleme sırasında önizleme yapmanızı ve sitenizin çeşitli ekranlarda nasıl görüneceğini test etmenizi sağlar.

Artıları

  • Sayfa ve medya yöneticisi büyük bir kitaplık eklemenin yanı sıra, sürükle ve bırak mekanizmasını ile kullanımı kolaylığı sunar.
  • Aynı evdeki beş Mac bilgisayar için tek bir lisans yeterlidir.
  • Yazılımında kolaylıkla ustalaşmanıza olanak tanıyan ücretsiz kılavuzlar sunar.
  • Duyarlı tasarım ilkelerini kullanır, böylece siteniz masaüstü veya mobil cihazlarda sorunsuz görüntülenir.
  • Tüm büyük tarayıcılarla uyumludur.
  • Kodla çalışmanıza gerek yoktur ama ileri düzey kullanıcılar dilerse bir sitenin HTML, Javascript ve CSS’sini değiştirme seçeneğini kullanabilir.
  • Üçüncü taraf geliştiriciler tarafından oluşturulan RapidWeaver eklentileri, sitenizi e-ticaret, analiz gibi seçeneklerle geliştirmenize olanak tanır. 1000’i aşan eklenti resmi topluluk kütüphanesinde mevcuttur.

Eksileri

  • Üçüncü taraf eklentilere bağımlı olması nedeniyle eleştiriler söz konusudur.

Kimler Kullanabilir?

Hem tek sayfalık bir web sitesi oluşturmak hem de devasa bir e-ticaret sitesi kurmak isteyen herkes için uygundur.

WordPress

web tasarım programları, Web tasarım araçları, web tasarım platformları, WordPress
WordPress yazılımı ücretsizdir. Yalnızca domain ve hosting için bütçe ayırarak WordPress kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yeni başlayanlar için en çok önerilen açık kaynaklı site oluşturma platformudur çünkü öğrenmesi ve kullanımı oldukça kolaydır. Binlerce ücretsiz WordPress teması ve eklentileriyle hayalinizdeki siteyi hızlıca yayına almanızı sağlar.

Squarespace, Shopify ve Wix gibi açık kaynaklı olmayan platformlar, siteniz üzerindeki kontrol seviyesini sınırlandırır ve daha fazla yetkiye premium paketleriyle ulaşmanızı isterler. Ancak WordPress ile sitenizin ve içeriğinizin sahibi tam olarak siz olursunuz. WordPress kullandığınız sürece sitenizi başka bir hosting firmasına taşıma kararı gibi konularda özgürsünüzdür.

WordPress hosting bir WordPress sitesinin barındığı sunucunun WordPress yazılımına özel olarak optimize edilmesi için geliştirilmiş bir hosting hizmetidir.

WordPress Hosting paketlerimiz  Litespeed web sunucusu ile %100 uyumlu çalışan ücretsiz LSCache modülüne sahiptir ve sitenizi 5 katına kadar hızlandırma fırsatı sunar.

Dilerseniz WordPress Hosting Nedir? adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Artıları

  • WordPress, piyasadaki en iyi PHP tabanlı araçlardan biridir.
  • Çok yönlülüğü ile ünlüdür.
  • Kurulumu hosting paketlerinde tek tıklama ile etkinleştirilecek kadar basittir.
  • Güvenliğini daha da artırmanıza olanak tanır.
  • Gelişimine katkıda bulunan geniş gönüllü topluluğu sayesinde sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.

Eksileri

  • Bazı eklentilerle WordPress’i sürükle bırak özelliğine kavuşturmak mümkündür ancak yerleşik bir sürükle – bırak özelliği sunmaz.

Kimler Kullanabilir?

Web tasarımına yeni başlayanlardan profesyonel geliştiricilere kadar herkes için uygundur. E-ticaret siteleri, küçük işletmeler, serbest çalışanlar veya kişisel kullanım için önerilir.

Google Web Designer

web tasarım programları, Web tasarım araçları, web tasarım platformları, Google Web Designer
Google Web Designer, hem kişisel hem de ticari ihtiyaçlar için ücretsizdir.

Google Web Designer yeni başlayanlardan profesyonellere kadar web sitesi oluşturmak isteyen herkesin kullanabileceği web sayfası tasarım aracıdır. Google Web Designer, etkileşimli HTML5 tasarımlarını ve hareketli grafikleri destekler. Google Drive, Google Ads gibi Google ürünleriyle entegre edilmiştir.

Artıları

  • Sürükle – bırak özelliği ile kısa sürede etkileyici ve işlevsel bir web sitesi hazırlayabilirsiniz. Video oynatıcılar, haritalar veya resim galerileri gibi farklı bileşenleri sürükleyip taşıyabilirsiniz.
  • 3B içerik oluşturabilir ve özelleştirebilirsiniz.
  • Kendi tasarım öğelerinizi oluşturabilir, mevcut tasarım öğelerini tamamen değiştirebilirsiniz.
  • Windows, Mac ve Linux platformlarını destekler.
  • HTML, CSS ve JavaScript’i düzenlemenize izin verir. Değişikliklerin işlenmesini anlamak için Tasarım Görünümü ve Kod Görünümü arasında geçiş yapabilirsiniz.
  • Google Web Designer, çeşitli video reklam biçimlerini destekler.
  • Reklam öğenizin dokunma, döndürme veya sallama gibi kullanıcının eylemlerine tepki vermesini sağlayacak işlevlere sahip olmasını sağlar.
  • Her ekran boyutuna uyan duyarlı reklamlar oluşturmanıza olanak tanır.

Eksileri

  • Google Web Designer, metinsel içerik oluşturma özelliğine sahip değildir.
  • Diğer web tasarım araçları kullanılarak oluşturulan HTML dosyalarını açamayabilirsiniz. Kaynak kodunu araştırmanız gerekebilir.

Kimler Kullanabilir?

HTML-5 tabanlı tasarımlar ve hareketli grafikler oluşturmak isteyenler, web geliştiricileri ve reklam oluşturmak isteyenler için önerilir. Orta ve büyük ölçekli işletmelerin ihtiyaçları için uygundur.

Bootstrap

web tasarım programları, Web tasarım araçları, web tasarım platformları, Bootstrap
İlk olarak 2011’de Twitter tarafından piyasaya sürülmüştür. Builtwith.com verilerine göre 18 milyondan fazla sitede kullanılmaktadır.

Bootstrap hem kişisel hem de ticari kullanım için tamamen ücretsiz olan en iyi web tasarım yazılımı seçeneklerinden biridir. Ancak, bu listedeki diğer araçlar kadar kullanıcı dostu değildir. Mobil uyumlu çarpıcı bir web sitesi oluşturmak için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir.

Bootstrap’ın yaratıcısı ve geliştiricisi Mark Otto GitHub’da (Microsoft’a aittir)tasarım direktörüdür, bu nedenle proje webin önde gelen kuruluşlarının desteğine sahiptir.

Artıları

  • Bootstrap, çok sayıda temaya, açık kaynaklı, kapsamlı bir SVG simge kitaplığına sahiptir.
  • Web sitelerinizin ve web uygulamalarınızın prototiplerini hızlı bir şekilde geliştirmenizi sağlar.
  • Bootstrap ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde kolaylıkla özelleştirilebilir.
  • Kurulumu basittir.
  • Topluluk tabanlı kaynaklara ek olarak, Bootstrap tüm bileşenler ve yardımcı programlar hakkında kapsamlı belgelere sahiptir.
  • Açık kaynaklı ve özelleştirilebilir olduğu için, sıfırdan bir tema oluşturabilir veya temalarda değişiklik yapabilirsiniz.

Eksileri

  • Öğrenmek için biraz çaba harcamanız gerekir. HTML, CSS ve JavaScript bilginiz fark yaratacaktır.
  • Varsayılan temayı ve renkleri kullanırsanız, özgün bir site elde etmeniz zordur.

Kimler Kullanabilir?

Modern web siteleri ve web uygulamaları oluştururken süreci hızlandırmak isteyen web geliştiricileri için önerilir.

Adobe Creative Cloud

Web Tasarım Programları, Web tasarım araçları, Adobe Creative Cloud, Photoshop, Illustrator,  Dreamweaver
Adobe Dreamweaver, kodda düzenlemeler yaparken içeriğinizin gerçek zamanlı önizlemesine olanak tanır.

Adobe Creative Cloud; tasarım, UX, fotoğrafçılık gibi amaçlar için tasarlanmış 20’den fazla masaüstü ve mobil uygulamadan oluşan bir koleksiyondur. Bu koleksiyon Photoshop, InDesign, Illustrator, XD ve Dreamweaver gibi ürünlerle benzersiz siteleri oluşturmanızı sağlayan araçlarla doludur.

Artıları

  • Adobe Creative Cloud farklı ihtiyaçlar için farklı fiyatlandırma seçenekleri ve paketleri sunar.
  • Çalışmalarınızı Behance’de paylaşmanıza ve sergilemenize olanak tanır.
  • Binlerce yazı tipi sunar.
  • 100 GB’ın üzerinde bulut tabanlı depolama alanı sağlar.

Eksileri

  • Yeni başlayanların araçlara alışması zaman alabilir.
  • Öğrenci ve öğretmenler için indirimleri olsa da planlarının pahalılığı nedeniyle eleştirilmektedir.

Kimler Kullanabilir?

Adobe Dreamweaver, dinamik web siteleri oluşturmak, kodlamak ve yönetmek için kullanılan esnek bir kodlama motoru sağlar. Her ekran boyutuna sığabilecek duyarlı web siteleri oluşturmanıza yardımcı olur. Git desteği ve kod ipuçları ile e-postalar, e-ticaret siteleri, portföyler ve bloglar gibi her türlü HTML varlığını oluşturmak isteyenlere önerilir.

Adobe Photoshop, piyasadaki en gelişmiş grafik tasarım araçlarından biridir. Fotoğraf düzenlemekten karmaşık montajlar ve animasyonlar oluşturmaya kadar birçok amaç için kullanılabilir. Web sitesi öğeleri oluşturmak isteyenler Adobe Photoshop’u kullanabilir.

Adobe Illustrator, vektörlerle çalışan bir grafik tasarım aracıdır, yani SVG dosyaları oluşturabilirsiniz. Ölçeklenebilir tasarım öğeleri oluşturmak, web sitesi öğeleri ve temaları tasarlamak isteyenler kullanabilir.

Squarespace

web tasarım programları, Web tasarım araçları,  web tasarım platformları, Squarespace
Squarespace, özelleştirilebilir galerileri parola ile korumanıza ve çalışmalarınızı müşterilerinizle paylaşmanıza olanak tanır.

Squarespace, hızlı ve eğlenceli bir web sitesi tasarlamak isteyenlere hitap eden bir web sitesi oluşturma aracıdır. Squarespace, sürükle – bırak arayüzü, ücretsiz bir logo oluşturucu, çok sayıda tema ve renk özelleştirmeleri sunar.

Artıları

  • 90’dan fazla şablona sahiptir.
  • Android ve iOS dahil tüm popüler işletim sistemlerini destekler.
  • Blog yayınlarınızı kategorilere ayırmanıza olanak tanır.
  • Yerleşik analiz araçları sunar.
  • SEO araç seti web sitenizin arama motorlarında daha üst sıralara yerleştirilmesine yardımcı olur.
  • Modern tarayıcılar ve cep telefonlarıyla uyumlu şablonlara sahiptir.
  • Yüzlerce yazı tipi, renk ve sayfa konfigürasyonu sunar.

Eksileri

  • Squarespace aşinalık kazanana kadar kullanım kolaylığının sınırlılığı yönünde eleştirilere maruz kalmaktadır.
  • Yalnızca yerleşik özelliklerini kullanmanız gerekir, ek özellikler için mağazası yoktur.

Kimler Kullanabilir?

Squarespace girişimciler, restoranlar, küçük ve orta ölçekli işletmeler, tasarımlarını ve yaratıcılığını sergilemek isteyen fotoğrafçılar ve diğer sanatçılar için önerilir.

GIMP

web tasarım programları, Web tasarım araçları, web tasarım platformları, GIMP
Gimp, Photoshop satın almak istemeyenler için, benzer özellikler sağlayan güçlü bir alternatiftir.

Gimp, dünyanın en popüler grafik editörlerinden biridir. Görsel rötuşlama ve düzenleme, serbest çizim, farklı görsel formatları dönüştürme gibi görevleri yerine getirebilir. Ücretsizdir ve açık kaynaklıdır.

Web sitesi tasarımı açısından GIMP; simgelerin, düğmelerin, afiş görsellerinin oluşturulmasına olanak tanır. Tüm popüler masaüstü işletim sistemlerinde kullanılabilir.

Artıları

  • Çok sayıda eklentiye sahiptir.
  • Kapsamlı kodlama bilgisine sahip olmayanlar yazılımın tamamen özelleştirilebilir arayüzünü kullanabilir.
  • Windows, Mac, Linux, Sun Open Solaris ve FreeBSD’yi, C, C ++, Perl, Python ve Schema’yı destekler.
  • Birinci sınıf renk özelliklerine sahiptir, dijital ve basılı medya üzerinde yüksek kaliteli renk elde edersiniz.
  • JPEG ve GIF gibi basitten, çok renkli derinlikli Windows simge dosyalarına kadar çeşitli dosya formatlarını destekler.
  • Tasarımdaki renkleri yönetmek için SwatchBooker, Inkscape ve Scribus gibi üçüncü taraf araçlarla entegre olur.

Eksileri

  • Arayüzün Photoshop kadar modern değildir.
  • Ustalaşmak biraz zaman alabilir.

Kimler Kullanabilir?

Küçük ve orta ölçekli işletmeler ve serbest çalışanlar için uygundur. Hem kişisel hem de ticari kullanım, hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için önerilir. Grafik tasarımcılar, fotoğrafçılar tarafından kullanılabilir. Yüksek kaliteli görüntü işleme özelliği arayanlar için idealdir.

Figma

web tasarım programları, Web tasarım araçları, web tasarım platformları, Figma
Ekibinizin aynı belgeyi eş zamanlı olarak düzenlemesine olanak tanır.

Figma, piyasadaki en iyi tasarım programlarından biridir. Bulut tabanlıdır. Birden çok kişinin aynı proje üzerinde aynı anda çalışmasına olanak tanır. Arc aracı ve Vector Networks gibi tasarım sürecine yardımcı olan bazı benzersiz özelliklere sahiptir.

Artıları

  • Tasarımınızı oluştururken test etmenizi sağlar, bu da kullanıcı deneyimini geliştirmek için gerekli geri bildirimleri almanıza olanak tanır.
  • Ekip tabanlı tasarım amacıyla kullanılabilecek en iyi web tasarım yazılımıdır.
  • Ürün yöneticileri ve diğer paydaşlar gibi birçok kişinin dahil olması gereken projelerde, bağlantı paylaşabilir veya Figma’nın yerel yorumlama aracıyla geri bildirim sağlamalarına izin verebilirsiniz.
  • Linux, ChromeOS, Windows ve macOS dahil olmak üzere modern bir tarayıcıya sahip hemen hemen her işletim sisteminde çalışır.
  • Belirli sürümleri kaydetmenize ve açıklamaları eklemenize olanak tanıyan yerleşik sürüm kontrolü özelliğine sahiptir.

Eksileri

  • Çevrimdışı modu olmadığından internet bağlantınız olduğundan emin olmanız gerekir.
  • PDF içe aktarmaya dair eleştiriler söz konusudur.
  • Nadir de olsa Sketch’te beğendiğiniz eklentiler Figma’da bulunmayabilir.

Kimler Kullanabilir?

Slack, Twitter, Zoom, Dropbox ve Walgreens gibi bazı büyük markalar tarafından kullanılan Figma tasarımcılar ve web geliştiricileri için önerilir.

Sketch

web tasarım programları, Web tasarım araçları, web tasarım platformları, Sketch
2010’da piyasaya sürülen SKETCH, 2012’de Apple tasarım ödülünü kazanarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Sketch, ekran tasarımına odaklanan vektör tabanlı bir tasarım aracıdır. Facebook, Google, XBox, Nintendo, Porcshe gibi ünlü markaların da tercihi olan Sketch, Mac’in sanatsal bir platform olarak bilinmesinin ana nedenlerinden biridir.

Artıları

  • Sketch ile yaptığınız tüm tasarımlar ve prototipler, kolay erişim için Sketch bulutunda saklanır.
  • Tasarım süreci, işbirliği ve geri bildirim için başkalarıyla paylaşabilmeniz için açıktır.
  • Eskiz asistanları Sketch’in en yeni eklentilerindendir, öneriler, olası çözümler sunar ve sorunları bildirir. Bu bölüm, JavaScript kod düzenleme yoluyla tamamen özelleştirilebilir.
  • Kullanıcı odaklı ve basittir.
  • Sketch, birçok eklenti ve entegrasyonu destekleyerek kişiselleştirmelere olanak tanır.
  • PDF içe aktarma çoğunlukla kusursuzdur ve PDF içeriğini düzenlemeyi inanılmaz derecede kolaylaştırabilir.
  • Sketch Cloud dosyasının önbelleği ile veya tamamen yerel olarak depolanan tüm dosyalar üzerinde çevrimdışı çalışabilirsiniz.
  • Ustalaşması kolaydır.
  • Karmaşık görevleri çok fazla çaba harcamadan gerçekleştirebilirsiniz.

Eksileri

  • Prototipleme, piyasadaki diğer araçlara kıyasla biraz sönük gelebilir.
  • Yalnızca macOS’ta çalışır.
  • Cihazınızı yavaşlatabilir.
  • Kalıcı renk paletleri oluşturmanıza izin vermez.

Kimler Kullanabilir?

Adobe Photoshop ve Illustrator için Mac OS tabanlı bir rakip olan Sketch, büyük şirketlerde ve tasarım yönergelerine sıkı sıkıya bağlılığın gerekli olduğu durumlarda oldukça işlevseldir. Hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için uygundur. Mobil uygulama geliştiricileri, çeşitli akıllı cihazlar için arayüz tasarlama amacıyla Sketch’i kullanabilir.

Shopify

Web Tasarım Programları, Web tasarım araçları,  web tasarım platformları, Shopify, E-ticaret sitesi oluşturma
Covid 19’un e-ticarete etkisi online mağazaların sayısının artması yönündeydi ve bu da pahalı planları olmasına rağmen Shopify’ın popüler “dijital vitrin” platformları arasında yerini sağlamlaştırmasını kolaylaştırdı.

Shopify, e-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin; site oluşturma, satış, online mağaza yönetimi ve pazarlama ihtiyaçlarına yönelik özellikleri bir arada bulabilecekleri bulut tabanlı bir e-ticaret platformudur.

Artıları

  • Stok, nakliye, vergi hesaplamaları gibi tonlarca e-ticaret özelliği sunar.
  • E-ticaret mağazanız için bir alan adı satın alabilir veya sahip olduğunuz mevcut bir alan adını kullanabilirsiniz.

Eksileri

  • Shopify’ın planlarının pahalılığına yönelik eleştiriler söz konusudur. Bazı gelişmiş özellikler ancak ücretli eklentilerle sağlanabilir. Yalnızca birkaç eklentinin maliyeti aylık ücretleri ikiye katlayabilir.
  • Ödemeleri Shopify Payments aracılığıyla kabul etmediğinizde, (fiyatlandırma planınıza bağlı olarak) satışlarınızdan % 0,5 ila % 2,0 oranında işlem ücreti alınır.

Kimler Kullanabilir?

Web sitesi oluşturma konusunda deneyimi olmayan ve internetten ürün satışı yapmak isteyenler için önerilir.

Online mağaza kurarak ürünlerini satmak isteyenler genelde WooCommerce eklentisi ile bir WordPress sitesi oluşturmak ya da Shopify’ı tercih etmek seçenekleri arasında kalır. Blog yazılarımızdan bu iki platformun artılarını ve eksilerini öğrenebilirsiniz.

Wix

Web Tasarım Programları, Web tasarım araçları,  web tasarım platformları, Wix
Wix bazı sorulara verdiğiniz yanıtlara göre otomatik olarak web sitesi oluşturabilir.

Wix, en basit ve popüler web tasarım araçlarından biridir. Sürükle – bırak özelliği sayesinde dakikalar içinde etkileyici ve işlevsel web siteleri oluşturmanıza olanak tanır.

Web sitenizi mobil cihazlar için optimize etmenizi sağlar, e-posta ile pazarlama ve SEO araç seti gibi özellikler sunar.

Artıları

  • Web sitenizin amacına ve konseptine uygun bir tasarıma sahip olmanız için 500’den fazla şablon ve 100’den fazla yazı tipi sunar. Dilerseniz farklı yazı tipleri de yükleyebilirsiniz.
  • Kapsamlı bir görsel ve simge koleksiyonu sunar.
  • Otomatik mobil optimizasyona sahiptir.
  • Animasyonlar, kaydırma efektleri ve video arka plan gibi gelişmiş tasarım özellikleri sunar.
  • Dilerseniz kodlama seçeneği Corvid ile web sitenizi her açıdan yönetmenize de olanak tanır.
  • Ücretsiz seçeneğinde müşteri desteği, 1GB bant genişliği ve 500MB’ye kadar depolama alanı sunar.

Eksileri

  • Web sitenizi Wix ile yenilemek zordur, çünkü web siteniz çalışır duruma geldiğinde temayı değiştirmenize izin vermez.
  • Wix’in ücretsiz planı birçok sınırlama ve Wix reklamı içerir.

Kimler Kullanabilir?

Daha önce hiç web sitesi yapmamış kişiler, küçük işletmeler, girişimciler, serbest çalışanlar, kişisel blog açmak isteyenler, müzisyenler ve fotoğrafçılar için önerilir.

Weebly

web tasarım programları, Web tasarım araçları, web tasarım platformları, Weebly
Weebly, küçük işletmeler ve portföy siteleri için önerilen, kullanımı kolay bir web sitesi oluşturucudur.

Son yıllarda e-ticaret özelliklerini güçlendirmeye çalışan Weebly, platform ve fiyatlandırma açısından Wix’e benzer. 50 milyondan fazla kullanıcısı vardır. Sürükle – bırak özelliğine sahiptir.Web sitenizin özelleştirmeleri üzerinde kontrol istiyorsanız Weebly’i sınırlayıcı bulmanız olasıdır.

Artıları

  • Weebly sitenizde kullanabileceğiniz ücretsiz görsellere erişmenize olanak tanır.
  • Wix’ten daha ucuzdur.
  • Sitenizi bir zip dosyasına indirerek başka bir platforma aktarmanızı sağlar.

Eksileri

  • Özellik açısından yeteri kadar zengin olmadığına dair eleştiriler söz konusudur.
  • ABD dışındaki kullanıcıların telefon desteği alamaması yönünde eleştiriler söz konusudur.

Kimler Kullanabilir?

Kişisel web siteleri, bloglar ve online satış siteleri için önerilen Weebly ile herhangi bir teknik deneyime sahip olmadan profesyonel bir web sitesi oluşturulabilir.

Webflow

web tasarım programları, Web tasarım araçları, web tasarım platformları, Webflow
WEBFLOW, KODLAMA BİLMEYENLERİN HIZLI VE DETAYLI TASARIMLAR OLUŞTURMASINA OLANAK TANIR.

Webflow, mobil uyumlu ve SEO dostu web siteleri oluşturmak için kullanılan sürükle – bırak özellikli bir platformdur. Kodla yapılabilecek tasarımlara rakip olabilecek kadar güçlü tasarım araçları sunar. E-ticaret ve pazarlama araçları ile sitenizi güçlü kılmayı hedefler.

Webflow, web geliştirmenin karmaşıklığını ve gücünü gizlemeye çalışmaz. İnşa etmek istediğiniz şey ne olursa olsun, ihtiyacınız olan güce ve kontrole sahip olmanızı sağlar.

Artıları

  • Doğrudan sayfa üzerinde düzenlemeler yapmanızı sağlar.
  • Sürükleyici etkileşimler ve animasyonlar oluşturabilirsiniz.
  • Herhangi bir yazı tipini kullanmanıza izin verir.
  • Satır yüksekliği gibi detayları ayarlayabilirsiniz.
  • Global renk örneklerini tanımlayabilir ve her renk örneğini tek bir düzenlemede güncelleyebilirsiniz.
  • Sezgisel bir editöre sahiptir.
  • Çok sayıda video eğitim kılavuzu vardır.

Eksileri

  • Birçok güçlü özellik nedeniyle öğrenmek zaman alabilir.
  • E-ticaret siteleri açısından geliştirilmesi gerektiği yönünde ve bazı alternatiflerden daha pahalı olduğuna dair eleştiriler söz konusudur.

Kimler Kullanabilir?

Hem geliştiricilere hem de tasarım uzmanlarına sunacak çok şeyi olan popüler bir araçtır. Sanatçılar ve işletmelerin web sitesi ihtiyaçları için uygundur. Ustalaşmak için çok fazla kodlama bilgisi gerektirmese de derin bir yazılım olduğundan alışmak için zamana ihtiyaç duyulabilir.

Constant Contact

web tasarım programları, Web tasarım araçları, web tasarım platformları, Constant Contact web builder
Constant Contact, Unsplash ile entegrasyon yoluyla 550000’den fazla görseli erişilebilir hale getiren ücretsiz bir görsel kütüphanesi sunar.

E-posta pazarlama alanında adını duyurmuş olsa da Constant Contact, SEO için optimize edilmiş, mobil uyumlu web siteleri oluşturmanıza olanak tanır.

Artıları

  • Sürükle ve bırak özelliğine sahiptir.
  • Constant Contact, yapay zeka destekli bir logo oluşturucu sunar. Renk ve yazı tipleri dahil her öğeyi özelleştirmenize olanak tanır ve logoyu ücretsiz indirmenize izin verir.
  • E-ticaret için kuponlar ve indirimler, mağaza analitiği, vergi yönetimi, mobil optimizasyon, güvenli ödeme, envanter ve sipariş yönetimi gibi özellikler sunar.
  • E-ticaret siteleri için PayPal, Stripe ve Mobile yardımıyla online ödemeler için kolaylık sağlar.

Eksileri

  • Tasarımların teknik olarak sağlam, ancak bunaltıcı olduğuna dair ve backend sorunlarına dair eleştiriler almaktadır.
  • Constant Contact, resim düzenleme özelliklerine sahip değildir.

Kimler Kullanabilir?

Piyasadaki en gelişmiş web sitesi oluşturucusu değildir. Yeni başlayanlar için uygundur. Geliştirilen tüm web sitelerinin CDN üzerine kurulması söz konusu olduğundan veri merkezlerinin hedef kitlenize yakınlığı araştırılmalıdır.

Bonus

web tasarımı için kullanılan programlar, renk paleti, yazı tipi ücretsiz araçlar

Web tasarımı için iş akışınızı hızlandıracak renk paleti ve yazı tipi seçmenize yardımcı ücretsiz araçların listesini ekliyoruz. Kolay Gelsin!

  • Free Color Palette Tools
  • Pigment by ShapeFactory
  • Muzli
  • WebGradients
  • Van Gogh
  • Typewolf
  • Color Hunt
  • Brand Colors
  • Free Fonts
  • What the Font
  • Google Font Pairings
  • Typ.io
  • Google Fonts
  • Color Hunt
  • Brand Colors
  • Free Fonts
  • Font Squirrel
  • Free Font Manifesto

Özet

Yeni başlayanlar için: Mobirise, Wix, Squarespace, Google Web Designer
Profesyoneller için:Bootstrap, openElement
Kodlama yoğunluğu az olanlar:RapidWeaver, Adobe Creative Cloud, Gimp
E-ticaret için:WordPress, ConstantContact, Shopify
Ücretsiz olanlar:WordPress, Mobirise, Gimp, Bootstrap, Google Web Designer, openElement
Mac için:RapidWeaver, Sketch

Deneyiminiz, sitenizin amacı, ihtiyaçları ve bütçenizi göz önünde bulundurarak web tasarımı için kullanılan programlar (yazılımlar, içerik yönetim sistemleri ve platformlar) arasında sizin için en uygununu tercih etmeniz dileklerimizle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir