WooCommerce Nedir?

WooCommerce Nedir?

İnternetten satış yapmak isteyen herkesin cevabını bilmesi gereken en önemli soru WooCommerce Nedir? sorusudur. 2011’de piyasaya çıkan WooCommerce, WordPress ile oluşturduğunuz web sitenizi sadece birkaç tıklamayla e-ticaret sitesine dönüştüren ücretsiz ve son derece işlevsel bir WordPress eklentisidir.

Genelde eklentiler sınırlı bir esneklik sunarlar ancak WooCommerce’in işlevselliğini temalar, eklentiler, uzantılar hatta dilerseniz eklenti kodunun kendisini düzenleyerek genişletmenin çok çeşitli yolları bulunur.

Özellikle ödeme işlemi, başarılı bir online mağazanın inanılmaz derecede önemli bir parçası olduğundan, ziyaretçilerin ödeme sırasında sepeti terk etmelerini engellemek adına kullanıcı deneyimini mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmeniz gerekir. WooCommerce, alışveriş sepetinizi özelleştirmeniz için, ziyaretçilerin hesap oluşturmadan ödeme yapmalarını sağlamak gibi bir ton farklı seçenek sunar.

2013’te 1 milyon ve 2014’te 4 milyon kez indirilen WooCommerce; 2015 yılında WordPress.com’un sahibi Automattic tarafından satın alınarak şirketin o yıla kadarki en büyük satın alımını gerçekleştirmesine neden olmuştur. Aynı yıl 7 milyondan fazla indirilmiş ve e-ticaret mağazalarının % 30’undan fazlasını desteklemeye başlamıştır. Sonrasında WooCommerce internetten satış yapmak isteyen kullanıcıların online mağaza kurmaları için birincil çözüm haline gelmiş ve toplamda 27 milyondan fazla indirilmiştir.

BuiltWith.com verilerine göre WooCommerce; ABD, Kanada ve İngiltere’deki WordPress ile oluşturulan e-ticaret sitelerinin % 99’undan fazlasında kullanılmaktadır.

WooCommerce Neden Bu Kadar Popüler?

WooCommerce, e-ticaret dünyasının kralı ve WordPress’in en iyi, en popüler eklentilerden biridir.

WooCommerce’ın bu kadar popüler olmasının en önemli nedeni, WordPress ile olan bağıdır. İnternetteki tüm sitelerin üçte biri WordPress ile oluşturulduğundan , bu sitelerden e-ticaret odaklı olanlar için en mantıklı çözüm WooCommerce’tir.

Ayrıca WooCommerce’in diğer e-ticaret platformlarına göre esneklik, işlevsellik, binlerce tema ve eklentiyle uyumlu olması gibi bazı ciddi avantajlara sahip olması da popülerliğini artıran sebepler arasındadır.

WooCommerce’in Özellikleri

Milyonlarca etkin kurulumla, çok sayıda e-ticaret sitesini destekleyen WooCommerce’in özelliklerine göz atma vakti gelmedi mi?

  • WooCommerce’in diğer e-ticaret platformlarından en önemli farkı WordPress ile entegre oluşudur. Bu, web siteniz üzerinde daha fazla kontrole sahip olacağınız anlamına gelir,

  • WordPress panelindeki eklentiler bölümünden kurulan ve aktifleştirilen WooCommerce, ürünleri güncellemenizi ve siparişleri yönetmenizi sağlayan kullanıcı dostu bir kontrol paneline sahiptir.
  • WooCommerce, kredi kartları, banka havalesi, çek ve kapıda ödeme seçeneklerine ek olarak, Stripe, PayPal, Square, Amazon Pay, Apple Pay ve Google Pay gibi 100’den fazla ödeme yöntemini destekler. Konuk ödeme, otomatik e-postalar, vergi seçenekleri, ücretsiz gönderim, yerleşik ödeme işlemleri gibi özelleştirilebilir ödeme alanları sunar.

  • Nasıl kullanılacağını kolaylıkla kendi kendinize keşfedebileceğiniz bir eklenti olan WooCommerce ile e-kitaplar, online kurslar gibi dijital ürünler dahil dilediğiniz her türlü ürünün satışını yapabilirsiniz. Sitenize sınırsız ürün, resim ve galeri ekleyebilir, geniş ürün listelerini içe ve dışa aktarabilirsiniz.

  • WooCommerce, sitenizi ziyaret edenlerin randevu almasına ya da rezervasyon yaptırmasına da olanak tanır.

  • WooCommerce; gelişmiş ürün sıralama ve filtreleme özelliği sayesinde kullanıcı deneyimini iyileştirir.

  • Bir ürün stokta kalmadığında e-posta bildirimleri ile sizi uyarır.

  • Kapsamlı belgeler ve destek forumuna ek olarak WooCommerce.com’un hesap sahipleri için canlı destek sunması, olası sorunların çözümüne hızla gidebileceğiniz anlamına gelir.

  • Çok sayıda dil ve para birimiyle sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanan WooCommerce; Farsça dahil 24 dile çevrilmiştir ve küresel bir platform olma yolunda kararlı adımlar atmaktadır.

  • WooCommerce; Facebook, Sage, Zapier, MailChimp, ShipStation, Square, Stripe, Amazon dahil yüzlerce çözümle kolaylıkla entegre olur.

  • Açık kaynaklı bir eklenti olan WooCommerce, tüm WordPress kullanıcıları için % 100 ücretsizdir ve hemen satışa başlamanıza olanak tanır. 400’den fazla uzantı ve binlerce WordPress eklentisi ile iletişim formu gibi araçlar ekleyerek WooCommerce’i daha da kullanışlı hale getirmeniz mümkündür. Ayrıca seçeneklerini genişletmek isteyenler premium özelliklerinden yararlanabilir.

  • Ürünlerden siparişlere kadar her şeyi yönetmek ve entegre etmek için REST API’sine erişmenize olanak tanır.

  • WooCommerce, SEO çalışmalarınıza yardımcı olacak ve müşterilerinizin bilgilenmesini sağlayacak ürün derecelendirmeleri ve yorumlar gibi bölümlere sahiptir.

WooCommerce Nasıl Kurulur?

WooCommerce eklentisi, e-ticaret hakkında bilgi sahibi olmasanızda dakikalar içinde online satışla ilgili önemli detaylara göre sitenizin tüm ayarlamalarını yapmanızı sağlar.

WooCommerce ile bir online mağaza oluşturmanın ilk şartı elbetteki WordPress ile bir web sitesi kurmaktır. Bunun için de sadece birkaç dakika süren hosting (siteniz için dijital alan ve yayınlanma hizmeti) ve domain (sitenizin adresi) satın alma adımlarını tamamlamış olmalısınız. WordPress Nedir? adlı yazımızdan dakikalar içinde site kurma adımlarını öğrenebilirsiniz.

WordPress ile oluşturduğunuz sitenize WooCommerce’in nasıl ekleneceğine gelince:


Bunun için, WordPress panelinizden Eklentiler sekmesindeki Yeni Ekle’ye tıklamalısınız.

Açılan sayfada yer alan arama çubuğuna WooCommerce yazıp “Hemen Yükle” butonuna basınız, butonun artık maviye dönüştüğünü ve üzerinde “Etkinleştir” yazdığını göreceksiniz.

Sonrasında online mağazanızı yapılandırmanıza yardımcı olacak, para birimi ve ne tür ürünler satacağınıza dair bilgiler girmenizi gerektiren bir kurulum sihirbazı sizi karşılayacak. Bu aşamayı tamamladığınızda artık web sitenizin satışla ilgili tüm bilgilerine WordPress panelinizin başlangıç bölümüne yerleşen WooCommerce sekmesinden ulaşabilirsiniz:

WooCommerce kurulumunu tamamladıktan sonra dikkate almanız gereken şey sitenizin WooCommerce uyumlu bir WordPress teması ile destekleniyor olmasıdır.

Temalar sitenizin nasıl görüneceğinden, tasarımından, ilk izleniminden ve kullanıcı deneyiminden sorumludur.

Bazı temalar “WooCommerce uyumlu” veya “WooCommerce entegre” olduklarını iddia etse de “Hesabım”, “Sepet Özeti” gibi sayfa düzenlerini tasarıma entegre edemezler.

Ayrıca WooCommerce mobil uyumlu olsa da mağazanızın masaüstü, laptop, cep telefonu ve tablet gibi çeşitli ekranlarda nasıl görüntüleneceğini asıl belirleyen kullandığınız temadır.

WooCommerce teması seçerken hangi kriterlere dikkat etmeniz gerektiğini ve 2020’nin en popüler e-ticaret temalarını; “En İyi Woocommerce Temaları” adlı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Güvenlik

WordPress dışındaki siteler için uygun olmaması ve uzatılarının ücretli olması dışında önemli bir dezavantajı bulunmayan WooCommerce, güvenli kod yapısına sahiptir ve Sucuri tarafından düzenli olarak denetlenir.

WordPress, bazı yerleşik güvenlik özellikleri sunsa da online satış sitelerini güvenlik ihlallerine karşı korumak elbetteki site sahiplerinin sorumluluğundadır. Müşterilerinizin web sitenizde paylaşacağı banka kartı bilgileri gibi hassas verilerin şifrelenmesini sağlamaya yarayan SSL sertifikası sadece güvenlik değil, Google sıralamaları ve itibar anlamına da gelir. Bu nedenle Ücretsiz SSL Nedir? adlı yazımızı okumanızı öneririz.

WooCommerce Topluluğu ve Destek

Devasa küresel benimsenme oranı nedeniyle, WooCommerce’i ihtiyacınıza göre özelleştirmenize yardımcı olmak için kolaylıkla geliştiricilere ve topluluk üyelerine ulaşabilir, çok sayıda tema, uzantı gibi 3. taraf ürünleri bulabilirsiniz.

WooCommerce, kullanıcıları için WooConf adlı kendi özel konferans platformuna sahip tek WordPress e-Ticaret eklentisidir. Destek alabileceğiniz önemli linkleri de ekleyelim:

Özet

Geçerli küresel eğilim internetten alışverişin her geçen gün daha da çok hayatlarımıza girdiğini gösteriyor. Bu nedenle e-ticaret yapmak isteyen işletmeler için WooCommerce Nedir? sorusunun yanıtlarında bu fırsatı kazanca çevirmenin en işlevsel, en ucuz ve en kolay yolu gizli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir