Kullanmakta olduğum Comodo CA adlı SSL sertifikam varsa, değişiklik yapmam gerekir mi?
Hayır. Geçiş dönemi nedeniyle Comodo adıyla alınmakta olan sertifikalar için herhangi bir değişiklik yapmanız gerekmez.
Hangi Tür Veri Aktarım İşlemleri Sectigo SSL ile Güvence Altındadır?
Web sunucusu ile tarayıcı arasındaki bağlantıyı şifreleyerek online veri aktarımının güvenli olarak gerçekleşmesini sağlayan SSL sertifikaları, aşağıdaki listede yer alan hassas bilgi paylaşımı gerektiren tüm işlemler için, aktif oldukları web sitelerinin güvenli olduğunu gösterir:
- Kredi kartı işlemleri
- Formlar ve müşteri girişleri
- E-posta sunucuları ve web posta uygulamaları
- İntranetler, dosya paylaşımı, extranetler ve dahili sunucular üzerinden kurumsal iletişim
- Bulut tabanlı platformlar ve sanallaştırılmış uygulamalar
- Ftp üzerinden dosya aktarımı
- Mobil cihazlara ve mobil cihazlardan veri aktarımı
Sectigo Tüm SSL Sertifikası Türlerini Sağlıyor mu?
Evet. SSL sertifikaları doğrulama düzeyine göre bir web sitesinin sahibinin doğrulandığını ya da web sitesinin ait olduğu şirketin meşru olduğunu gösterebilen türlere sahiptir. Turhost.com’un SSL sayfasına göz atarak, EV, OV, DV, Wildcard ve Multidomain gibi SSL türleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Sectigo SSL ile Web Sitem Nasıl Korur?
İnternet kullanıcılarının bilgisayarları ve görüntülemekte oldukları web sitesinin depolandığı sunucu arasında 256 bit şifreleme özelliği ile veri transferinin gerçekleşmesi sağlanır. Söz konusu şifreleme işlemi yalnızca sunucu tarafından çözülebilir. Böylece 3. kişilerin verilere ulaşma ihtimali ortadan kalkar.
Sectigo SSL Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?
Sectigo SSL sertifikaları 1 yıldan maksimum 2 yıla kadar değişen aralıkları kapsayacak şekilde satın alınabilir. Genellikle 1 ila 2 yıllık geçerliliğe sahiptirler.
SSL Sertifikası Ne İşe Yarar?
- Web sitenizde, alışveriş sırasında hassas bilgilerini paylaşması gereken ziyaretçilerinizin, adres satırında https ve asma kilit simgesi gibi güvenli bağlantı simgelerini görmelerini ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlar.
- Şirket bilgilerinizin adres çubuğunda görünmesine ve kullanıcıların web sitenizin orijinalliğinden emin olmasına neden olur.
- Web siteniz açıldığında adres çubuğunda görünen “Güvenli değil” uyarılarından kurtulmuş olursunuz.
- Sağladığı güven ve prestij nedeniyle e-ticaret sitenizin işlem oranlarını artırır.
- SEO sıralamanızı iyileştirir (Google, SSL sertifikası olmayan siteleri güvenli bulmadığı için, arama sonuçlarında alt sıralara iter).
SSL Neden Önemli?
Bilindiği üzere, SSL sertifikalarının, web güvenliği açısından Google Chrome gibi önde gelen tarayıcılar tarafından yaygınlaşması istenmektedir: SSL sahibi olmayan web siteleri, Chrome’un adres çubuğunda ‘Güvenli değil’ uyarısı ile görüntülenir, bu da özellikle e-ticaret siteleri için gelir, güven ve itibar kaybına neden olabilir. Ayrıca Google, SSL sertifikası bulunan web sitelerini arama sonuçlarında daha üst sıralarda listeler.
SSL Sertifikamı Nasıl Yenileyebilirim?
Geçerlilik süresi sona ermek üzere olan SSL sertifikanız için; kalan süreyi dikkate alarak sertifikanızı yenilemelisiniz. SSL yenileme, aslında tekrar SSL sertifikası satın alma işlemidir. Teknik destek ekibimizle görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.
Ücretsiz SSL Tercih Etmeli miyim?
Ücretsiz SSL sertifikalarının; online satış yapmayan ve kullanıcı bilgilerini toplamayan web siteleri tarafından tercih edilmesi uygundur. Detaylı bilgi için Ücretsiz SSL Nedir? adlı yazımızı okumanızı öneririz.
OV / EV SSL Sertifikamı Yenilemek için Aynı Belgeleri Tekrar Sunmam Gerekir mi?
Önceden onaylanan bilgilerinizin bazıları kullanılabilir ancak belirli bir tarihten eski olan belgeler geçersiz kabul edilir. Ayrıca kuruluşunuzla ilgili değişen bir bilgi için de yeni belgelerin ibrazı gerekir.
SSL Sertifikası Garantisi Nedir?
SSL sertifikası garantisi, sertifikadaki herhangi bir kusurdan kaynaklanan bir veri ihlalinin yaşanması durumunda kapsama giren bir güvencedir.